Βάρος

Πλήρη τους ανθρώπους να διατηρήσουν την υγεία του για μεγάλο χρονικό διάστημα αποδυναμώνει την καρδιά, τους πόνους των αρθρώσεων, προβλήματα πίεσης και σακχάρου στο αίμα. Το υπερβολικό βάρος είναι υπερβολική αύξηση του λιπώδους ιστού, που συνιστούν απειλή για τη ζωή και την υγεία ενός ατόμου. Υπερβολική αύξηση του βάρους γρήγορα, αλλά να απαλλαγούμε από αυτό είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχουν ήδη προβλήματα με την υγεία.

Η παχυσαρκία ως μια μάζα νόσου άρχισαν να προκαλέσει συναγερμό στη μέση του ΧΧ αιώνα, και σήμερα επηρεάζει 1.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Οδηγήσει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου το κάθε τρίτο πρόσωπο που πάσχει από υπερβολικό βάρος. Στη Ρωσία το 25% των ανθρώπων έχουν ανθυγιεινές πληρότητα, αλλά δεν θεωρείται μια ασθένεια. Συνδρομή εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Επιστημονικές μελέτες έχουν από καιρό επιβεβαίωσε ότι οι αιτίες της παχυσαρκίας είναι η κουλτούρα του "fast food" σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή. Φαίνεται πως ό, τι είναι πιο εύκολο: διατροφή ισορροπίας, εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο και θα έχετε υγεία και ευτυχία. Αν μιλάμε για 5-10 κιλά παραπάνω, ίσως ένα τέτοιο σύστημα θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Αλλά όταν το σώμα επιβαρύνεται με δεκάδες περιττά κιλά, χωρίς τη βοήθεια των ειδικών: ψυχολόγοι, ενδοκρινολόγους, διαιτολόγους, δεν είναι αρκετό.

Διάγνωση των υπέρβαρων

Τα σώματά μας έχουν την τάση να ξεκουραστούν, αλλά αυτός που από την παιδική ηλικία συνηθίσει σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής, αντιλαμβάνεται την ειρήνη, όπως δυσφορία. Τέτοιοι άνθρωποι νιώσετε αμέσως τα επιπλέον κιλά και να κηρύξει πόλεμο εναντίον τους. Άλλες γυναίκες και οι άντρες τα πρώτα σημάδια υπερβολικό βάρος δεν είναι τόσο αισθητή, αδυνατίσματος και να αναβληθεί για αργότερα. Και κάποια πέφτουν στο άλλο άκρο: σε αναζήτηση της το περιβόητο "90-60-90" φέρουν οι ίδιοι να ανορεξία, αν και αρχικά είχαν φυσιολογικό σωματικό τύπο.

Έτσι, αυτό είναι υπέρβαροι, και όταν ακουστεί ο συναγερμός για αυτό

Ιατρική βλέπει το υπερβολικό βάρος, ως αποτέλεσμα των μεταβολικών διαταραχών στις οποίες υπάρχει υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού και τη δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη των θανατηφόρων ασθενειών. Για τη διάγνωση των υπέρβαρων οι γιατροί χρησιμοποιούν τον Δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ, δείκτης μάζας σώματος). Ψηφιακός δείκτης καθορίζει το πώς το βάρος του ατόμου αντιστοιχεί η ανάπτυξή του. Για τον υπολογισμό του ΔΜΣ μπορείτε να τα κατέχουν: το βάρος σας (σε κιλά) διαιρούμενο με το ποσό αύξησης (σε m) στο τετράγωνο. Αν το ύψος σας είναι 1.66 μ. και το σωματικό βάρος 85 kg: ΔΜΣ = 85/1,662 = 30,8, η οποία αντιστοιχεί στην παχυσαρκία 1ου βαθμού.

Τα συμπτώματα υπέρβαροι

Ο πίνακας δείχνει ότι σε αυτή την κατάσταση αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη. Για να ρυθμίσετε το βάρος αυτό, θα χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Τα συμπτώματα υπέρβαροι

Το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Πρώτη μπαγιάτικο τη μέση και τους γοφούς σας χαλάσω τη διάθεση, αλλά δεν εμπνέουν ανησυχία. Πώς να μάθετε τι το πρόβλημα είναι επικίνδυνο και δεν είναι επείγον;

Τα πρώτα σημάδια

Παρακαλείστε να σημειώσετε τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια του υπερβάλλοντος βάρους:

 • Το βράδυ, λαμβάνετε, το ροχαλητό, ο ύπνος γίνεται ανήσυχο.
 • Αθλητισμός, ενεργό υπόλοιπο δεν είναι για σας - που με τέτοιες διαστάσεις!
 • Ζώνες εμφανίζονται από την κυτταρίτιδα στο στομάχι και τους μηρούς.
 • Συνεχώς θέλουν να φάνε, και αν αυτό αποτύχει, δεν υπάρχει ερεθισμός.
 • Κρίσεις υπέρτασης συμβαίνουν πιο συχνά.
 • Πόνοι στην πλάτη, τα γόνατα, τα πόδια να πρήζονται.
 • Μέσης και το βάρος αυξάνονται, παρά το φαγητό περιορισμούς.

Παρατηρώντας αυτές τις αλλαγές στην ευημερία, είναι αδύνατο να αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό με αυτό πρέπει να ξεκινήσει κάθε σωστή απώλεια βάρους. Παχυσαρκία - η αρμοδιότητα των ενδοκρινολόγο, αλλά μπορεί να λογαριασμό για όλες τις αιτίες του υπερβολικού βάρους.

Πρακτική συμβουλή: μετάβαση στην κανονική διατροφή είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο και να δημιουργήσει ένα ισχυρό κίνητρο για την απώλεια βάρους θα βοηθήσει να συρρικνωθεί.

Διάγνωση

Για να ξέρουμε γιατί εκεί ήταν το επιπλέον βάρος, θα πρέπει να κάνεις δοκιμές. Βιοχημικές εξετάσεις αίματος για χοληστερόλη, γλυκόζη, ινσουλίνη, θα δείξει πόσο οι μεταβολικές διεργασίες παρεκκλίνει από τον κανόνα, και το πώς αυτές επηρεάζουν την εμφάνιση του υπερβάλλοντος βάρους. Μια εξέταση αίματος για ορμόνες διαπιστωθεί εάν το υπερβολικό βάρος ενδοκρινικό φύση. Μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε θεραπεία με ορμόνες.

Γιατί εκεί είναι το υπερβολικό βάρος

Η πιο κοινή αιτία της παχυσαρκίας είναι αργό μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της απορρόφησης των τροφίμων υψηλός-θερμίδας. Περίσσεια θερμίδων δεν έχουν το χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα και μετατρέπονται σε αποθέματα λίπους.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σε πολλούς παράγοντες:

 • Υπερφαγία: πρέπει να τρώτε πολλά και νόστιμα, την εσφαλμένη τροφίμων συμπεριφορά (τροφίμων, σχετικά με την κίνηση, καλό δείπνο); "γλυκό εθισμό" * η συνήθεια να εκμεταλλευτούμε το άγχος του "νόστιμα" * η αγάπη τους για την μπύρα, κ. λπ.
 • Καθιστική ζωή: αργή κίνηση, έτσι και η ζωή πίσω από το τιμόνι, το υπόλοιπο της ΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ ή του υπολογιστή.
 • Αλλαγές σχετίζονται με την ηλικία: μετά από 30 χρόνια μεταβολικές διεργασίες στον άνθρωπο επιβραδύνονται * υπάρχει περίσσεια σωματικού βάρους στη μέση δίαιτα.
 • Η έλλειψη σημαντικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών στα τρόφιμα.
 • Ενδοκρινολογικεσ παθησεισ: δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, της υπόφυσης, των επινεφριδίων, των ωοθηκών.
 • Χρήση κορτικοστεροειδών /αντι-καταθλιπτικά.

Εάν μια έγκυος γυναίκα είναι να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες δεν είναι ισορροπημένη, το έμβρυο έχει σχηματίσει μια έμφυτη προδιάθεση για παχυσαρκία.

Τρόπους αντιμετώπισης του υπερβολικού βάρους

Ένα κοινό λάθος, όταν την απώλεια βάρους - την επιθυμία να χάσουν τα περιττά κιλά χρησιμοποιεί μια οποιαδήποτε μέθοδο, είτε διατροφή, fitness, χάπια, Συμπληρώματα διατροφής ή μασάζ. Για να πετύχεις σε αυτή τη δουλειά, χρειαζόμαστε μια σειρά από αποτελεσματικά εργαλεία.

Διατροφή για την απώλεια βάρους

Μια δίαιτα για να χάσουν βάρος δεν μπορείτε να επιλέξετε μόνο και μόνο επειδή βοήθησε κάποιον που γνωρίζουν. Κάθε διατροφή είναι υγεία τους περιορισμούς και τα μειονεκτήματα που θα πρέπει να υπομείνουν.

Σημαντικό! Πώς να τρώτε όταν χάνει βάρος, θα πρέπει να αποφασίσει μετά την εξέταση, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα προβλήματα υγείας.

Γενικές απαιτήσεις για τα τρόφιμα για να βοηθήσει με την απώλεια βάρους είναι τυπικό για όλες τις δίαιτες:

 • Αποκλείει τρόφιμα υψηλός-θερμίδας: λιπαρά και νόστιμο κρέας, τα γλυκά, η ζάχαρη και τα γλυκά.
 • Συνιστάται: λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας, άπαχο ψάρι.
 • Επιτρέπονται: αποξηραμένα ψωμί, γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στη διατροφή, είναι σημαντικό να αποφευχθεί το αίσθημα της πείνας, τρώτε λίγο και συχνά, να μην τρώτε μεταξύ των γευμάτων και όχι για να φάνε το βράδυ. Ταξίδια στο κατάστημα και τους επισκέπτες σε ένα γεμάτο στομάχι.

Γιατί εκεί είναι το υπερβολικό βάρος

Κινητική δραστηριότητα

Η είσοδος στο γυμναστήριο ή να κάνετε Τζόκινγκ το πρωί αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε το περιττό βάρος, αλλά είναι χρόνια που είναι στο τέλος της. Είναι πιο εύκολο να αρχίσουν να κινούνται ενεργά σήμερα: ένα ζευγάρι σταματάει με τα πόδια από τη δουλειά, καθημερινά από τις σκάλες αντί για το Ασανσέρ, θα πρέπει να γίνει συνήθεια και ανάγκη. Καλή cardioion δώσει Ποδηλασία, κολύμβηση, πεζοπορία με μπατόν. Αλλά τι γίνεται αν το άτομο ντρέπεται για το εντυπωσιακό μέγεθος; Χορός Χαλί στο δωμάτιο - ένας πολύ καλός τρόπος για να προχωρήσουμε, για να ευχαριστήσει όχι συγκροτήματος για το γεγονός ότι κάποιος, ο χορός σου φαίνεται κωμικό.

Συμβούλιο. Μάθετε στο σπίτι ένα σύνολο από ασκήσεις γιόγκα που συνδυάζουν cardioion με την κατάρτιση δύναμης. Όταν είναι σωστά επιλεγμένα συγκρότημα μπορείτε να κάψετε 200-400 θερμίδες σε μια συνεδρία.

Μασάζ

Ριζικά απαλλαγούμε από το περιττό βάρος με τη βοήθεια του μασάζ δεν θα λειτουργήσει, αλλά είναι ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής και της άσκησης. Τα διάφορα είδη: λεμφατικοη αποξήρανση, αντι-αντι-cellulite κενό μασάζ, ντους σάρκο - επίδραση στις προβληματικές ζώνες, να βελτιώσει την κυκλοφορία αίματος και να αυξήσει τον μυϊκό τόνο. Μέσω του μασάζ είναι δυνατόν για να αποτρέψει sag και το κρεμώντας δέρμα και σε μέρη με έντονη απώλεια βάρους.

Χάπια

Βιολογικά δραστικά πρόσθετα και τα χάπια διατροφής δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς τη συμβουλή του ειδικού. Είναι συνταγογραφείται για να φέρει το μεταβολισμό πίσω σε κανονικό. Μία έλλειψη βιταμινών, ορισμένα άλλα μέταλλα, το τρίτο είναι απαραίτητο για να καθαρίσει το έντερο και να φέρει τα προϊόντα του μεταβολισμού. Στάδια της παχυσαρκίας γίνει επίκαιρο ορμονικά σκευάσματα. Ακόμη και χάπια που μειώνουν την όρεξη δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς έλεγχο με το γιατρό σας. Για παρέμβαση στις μεταβολικές διαδικασίες θα πρέπει να μελετήσει και την ακριβή δοσολογία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των υπέρβαρων

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των υπέρβαρων

Το επιπλέον βάρος δεν είναι τόσο η εμφάνιση, πόσες τεράστιο φορτίο σε όλα τα συστήματα του σώματος.

 • Ο μυς της καρδιάς να αντλεί το αίμα μέσα από το σώμα του τεράστιου μεγέθους και σπρώξτε μέσα από τα σκάφη φραγμένο με τη χοληστερόλη. Υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο - ένα φυσικό αποτέλεσμα της παχυσαρκίας.
 • Το συκώτι γίνεται φραγμένο με τα προϊόντα του μεταβολισμού του λίπους, αυτό αναπτύσσει στεάτωση - εκφύλιση των κυττάρων του ήπατος.
 • Γαστρεντερικό σωλήνα περάσει μέσα από όλα την αφθονία των τροφίμων, τα πεπτικά όργανα φορούν την εργασία: γαστρίτιδα, έλκος, χολοκυστίτιδα, παγκρεατίτιδα, καούρα, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, δεν είναι μια πλήρης λίστα με τα προβλήματα με το υπερβολικό βάρος.
 • Ενδοκρινικές παθήσεις, πρώτα και κύρια, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι υποχρεωτική η σύντροφος του υπερβολικού βάρους.
 • Το μυοσκελετικό σύστημα είναι παραμορφωμένο πλαίσιο της δράσης της ένα τεράστιο σώμα: πόνος στην σπονδυλική στήλη, αρθρώσεις σε όλο το πρόσωπο καταδικάζει τον εαυτό του σε μια καθιστική ζωή.

Το επιπλέον βάρος είναι ένα βήμα στο δρόμο προς την επικίνδυνες ασθένειες. Νωρίτερα αυτό τον τρόπο ο καθένας μπορεί να σταματήσει και να επιλέξετε μια διαφορετική κατεύθυνση.