Λουτρά αδυνατίσματος

Όταν παλεύουν για μια όμορφη φιγούρα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους. Μεταξύ αυτών υπάρχουν λουτρά, με τη χρήση των οποίων υπάρχει απώλεια βάρους. Ο κύριος στόχος αυτών των διαδικασιών είναι η καύση λίπους. Για να έχετε το αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε τα αποτελέσματα ορισμένων βοτάνων, ελαίων και άλλων συστατικών που προστίθενται στο μπάνιο. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα συστατικά για κάθε άτομο.

Αποτελεσματικότητα των λουτρών κατά την απώλεια βάρους

η αποτελεσματικότητα των λουτρών αδυνατίσματος

Στο τέλος ενός ειδικού λουτρού καύσης λίπους, υπάρχει απώλεια βάρους 5 έως 10 kg. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί εάν δεν περιορίσετε τον εαυτό σας στα τρόφιμα και συνεχίσετε να συμπεριλαμβάνετε πολλά λιπαρά τρόφιμα και μπαχαρικά στη διατροφή σας κατά το μπάνιο.

Εάν κάνετε τη σωστή προετοιμασία των λουτρών, ταυτόχρονα ακολουθώντας έναν αριθμό κανόνων που αναφέρονται παρακάτω, εκτός από την απώλεια βάρους, θα παρατηρηθεί επίσης βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Διατηρεί την ελαστικότητα, την τρυφερότητα και τη φρεσκάδα. Με ένα ελάττωμα όπως ραγάδες, αυτά σχεδόν εξαφανίζονται και γίνονται λιγότερο αισθητά.

Επιπλέον, η λήψη τέτοιων λουτρών βοηθά στη μείωση του στρες και σε ολόκληρο το σώμα σε χαλαρή κατάσταση.

Διάφορες προτάσεις

Κάθε μπάνιο ανακουφίζει την κούραση και δυναμώνει ολόκληρο το σώμα. Και όταν προστίθενται ορισμένα συστατικά, τα λιποκύτταρα καίγονται και βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Αυτή η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά κάθε φορά. Μόνο εάν ακολουθηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα επιτευχθεί το αποτέλεσμα.

Κατά το μπάνιο, η βέλτιστη θερμοκρασία νερού είναι 38-40 μοίρες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το νερό θα κρυώσει, οπότε θα πρέπει να προσθέτετε ζεστό νερό στο μπάνιο τακτικά για να διατηρήσετε την αρχική θερμοκρασία.

Το μπάνιο πραγματοποιείται ενώ κάθεστε. Σε αυτή τη θέση, το νερό πρέπει να καλύπτει μόνο την οσφυϊκή μοίρα και να φτάνει στο στήθος. Ένα μεγάλο πλήθος δεν πρέπει να στρατολογηθεί, καθώς ασκεί πολύ άγχος στην καρδιά, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Επίσης, δεν συνιστάται να τρώτε μία ώρα πριν το μπάνιο και μία ώρα μετά από αυτήν τη διαδικασία. Η καλύτερη στιγμή για μπάνιο είναι το βράδυ (πριν πάτε για ύπνο).

Για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα κατά το μπάνιο, πρέπει να ασκείστε ή τουλάχιστον να ασκείστε κάθε πρωί και να μην κάνετε κατάχρηση φαγητού.

Αντενδείξεις για κολύμβηση

Τα λουτρά απαγορεύονται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε ασθένειας. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό σε κρίσιμες ημέρες. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιες μπανιέρες για καρδιαγγειακές παθήσεις. Το μπάνιο για απώλεια βάρους δεν συνιστάται για άτομα με χρόνια ασθένεια. Εάν η επιθυμία να το αποδεχτείτε είναι ωστόσο ακαταμάχητο, είναι καλύτερα να ζητήσετε συμβουλές από τον θεράποντα ιατρό σας. Δεν μπορείτε να κάνετε τέτοια λουτρά σε έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, καθώς και σε άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση. Δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο για απώλεια βάρους και σε ασθενείς με μαστοπάθεια, καθώς και σε ασθενείς με επιληψία και μύωμα.

Κάντε μασάζ ενώ κάνετε μπάνιο

πώς να χάσετε βάρος ενώ κάνετε μπάνιο

Κατά το μπάνιο, ο υποδόριος ιστός θερμαίνεται, γεγονός που προκαλεί την επέκταση των αγγείων. Αυτό προωθεί την κινητοποίηση του λίπους, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Για να γίνει αυτή η διαδικασία πιο αποτελεσματική, συνιστάται να κάνετε ελαφρύ μασάζ ενώ κάνετε μπάνιο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μασάζ κατά το μπάνιο. Τις περισσότερες φορές το σώμα τρίβεται με απαλές κινήσεις χαϊδεύοντας από κάτω προς το στήθος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα πλύσιμο, ένα ειδικό πινέλο ή γάντια κατά της κυτταρίτιδας. Σε αυτήν την περίπτωση, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσετε μια συγκεκριμένη ακολουθία μασάζ τμημάτων του σώματος. Συνιστάται να ξεκινήσετε το μασάζ από το λαιμό, μετακινώντας απαλά προς το στήθος και χαμηλώνοντας προς τα χέρια. Πρέπει να κάνετε μασάζ στην πλάτη και την κοιλιά σας, και μόνο μετά από αυτό αρχίζετε να χτυπάτε τα πόδια και τους γλουτούς σας.

Η δεύτερη μέθοδος μασάζ είναι κυκλικές κινήσεις. Πρώτα, τα χέρια μασάζ, ξεκινώντας από τα χέρια μέχρι τους ώμους. Στο τέλος του προηγούμενου σταδίου, οι περιοχές του σώματος γύρω από το στήθος επεξεργάζονται. Μετά από αυτό, κατεβαίνουμε στα πόδια και κάνουμε μασάζ από τα δάχτυλα των ποδιών, ανεβαίνοντας σταδιακά προς τους γοφούς. Στην κοιλιά, γίνονται κυκλικές κινήσεις γύρω από τον ομφαλό. Και τέλος ο λαιμός τρίβεται, ξεκινώντας από τα μαλλιά και κατεβαίνοντας στους ώμους.

Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μπάνιου

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ντους και πλύνετε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το δέρμα σας από κηλίδες. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της προστατευτικής μεμβράνης του λίπους από την επιφάνεια του σώματος και θα εξασφαλίσει ότι τα θρεπτικά συστατικά από το προετοιμασμένο λουτρό εισέρχονται στο υποδόριο στρώμα. Στο τέλος του μπάνιου, δεν συνιστάται να κάνετε ντους ή να στεγνώσετε. Το πιο βέλτιστο σε αυτή την περίπτωση είναι ένα ρόμπα υφασμάτινο terry, το οποίο είναι ντυμένο με βρεγμένο σώμα. Σε αυτήν τη μορφή, πρέπει να ξαπλώσετε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα και ουσίες για τη μείωση του σωματικού βάρους, οι οποίες προστίθενται στο νερό, θα κάψουν λίπος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ενυδρείο στο σπίτι

Ένα από τα σπουδαία προγράμματα κυτταρίτιδας και καύσης λίπους είναι η ενυδρεία. Ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από τα θαλάσσια λουτρά για την απώλεια βάρους. Για να γίνει αυτό, προστίθενται 0, 5 κιλά θαλασσινό αλάτι ή 2 g κοινού επιτραπέζιου αλατιού στο νερό. Κατά τη διάρκεια της ενυδρείου, μια πετσέτα από terry διπλωμένη σε διάφορα στρώματα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το κεφάλι σας.

Κρατήστε τα χέρια σας στα άκρα της μπανιέρας και σηκώστε εναλλάξ τα πόδια σας χωρίς να λυγίσετε τα γόνατά σας. Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνει αρκετές φορές. Στη δεύτερη άσκηση, τα πόδια πρέπει να ανυψώνονται ευθεία, στη συνέχεια να λυγίζονται στα γόνατα και να τραβούν προς τα πάνω στο στομάχι. Η τρίτη άσκηση είναι «ψαλίδι». Η τέταρτη άσκηση γίνεται ξαπλωμένη στο πλευρό σας. Σε αυτή τη θέση, το άνω πόδι θα ανέβει και στη συνέχεια θα πέσει. Αφού το κάνετε αυτό αρκετές φορές, μια παρόμοια άσκηση πρέπει να γίνει με το άλλο πόδι. Και η τελευταία άσκηση γίνεται σε οριζόντια θέση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βάλετε τα χέρια σας στο κάτω μέρος της μπανιέρας, να σηκώσετε το σώμα σας και να σηκώσετε τους γλουτούς σας από κάτω. Μετά την επιστροφή στην αρχική θέση, η άσκηση επαναλαμβάνεται.

Συνταγές μπάνιου για απώλεια βάρους

Αδυνάτισμα μπάνιου για αιθέρια έλαια

  • "Λεπτό". Με βάση την προσθήκη αιθέριων ελαίων που υποστηρίζουν τη διαδικασία καύσης υποδόριων λιποκυττάρων. Με τη βοήθειά τους, το δέρμα σφίγγεται, η εμφάνιση της κυτταρίτιδας μειώνεται και τα ίχνη των ραγάδων είναι λιγότερο αισθητά. Υπάρχουν πολλές συνθέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός ιατρικού λουτρού που θα βοηθήσει στην επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Ένα μείγμα ελαίων όπως γκρέιπφρουτ, μοσχοκάρυδο, πεύκο, αρκεύθου, δεντρολίβανο και λεμόνι χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους. Όλα τα έλαια μπάνιου για απώλεια βάρους λαμβάνονται σε 5 σταγόνες. Για την επίλυση του ίδιου προβλήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μείγμα από 6 σταγόνες λάδι αρκεύθρου, 2 σταγόνες κυπαρίσιου και την ίδια ποσότητα ελαίου λεμονιού και πορτοκαλιού.

Για όσους έχουν κυτταρίτιδα, είναι κατάλληλο ένα μείγμα από 3 σταγόνες λάδι αρκεύθου και την ίδια ποσότητα γκρέιπφρουτ, 4 σταγόνες λεμόνι και 5 σταγόνες πετρελαίου. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι επίσης κατάλληλο ένα μείγμα 3 σταγόνων πορτοκαλιού και της ίδιας ποσότητας λάδι μανταρινιού, 4 σταγόνες δεντρολίβανο και 5 σταγόνες περγαμόντου.

Πριν από την προετοιμασία του μπάνιου, επιλέγεται το πιο κατάλληλο μείγμα. Δύο κουταλιές της σούπας αναμιγνύονται με δύο καπάκια αφρόλουτρου. Στο προκύπτον μείγμα, το μέλι προστίθεται σε ποσότητα 2 κουταλιές της σούπας. Κουτάλι. Σε μια γάζα ή υφασμάτινη σακούλα, συλλέγονται 50 g πλιγούρι βρώμης και κρέμονται στη βρύση έτσι ώστε το νερό να ρέει μέσω των νιφάδων ενώ γεμίζεται το λουτρό.

  • Θαλάσσια λουτρά για απώλεια βάρους με σμέουρα και μέλι.Για το μαγείρεμα, χρειάζεστε ένα θερμό, στο οποίο πρέπει να ρίξετε 100 g ξηρών φύλλων βατόμουρου και να προσθέσετε βραστό νερό. Μετά από 30 λεπτά, στραγγίστε το ζωμό και προσθέστε ένα ποτήρι υγρό μέλι και οποιαδήποτε σύνθεση των αιθέριων ελαίων που περιγράφονται παραπάνω. Διαλύστε 500 γραμμάρια στο συλλεγέν λουτρό. Θαλασσινό αλάτι και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα.
  • λουτρά αδυνατίσματος με εσπεριδοειδή.Όλα τα λάδια μπάνιου εσπεριδοειδών για απώλεια βάρους είναι κατάλληλα για το μπάνιο με αλάτι για απώλεια βάρους. Στο μπάνιο προστίθενται 25 g θαλασσινού αλατιού και 15-16 σταγόνες ελαίου εσπεριδοειδών. Μπορούν να προστεθούν διαφορετικοί τύποι εσπεριδοειδών. Αυτό το λουτρό αδυνατίσματος διαρκεί 30 λεπτά. Το αποτέλεσμα που προκύπτει μετά την πρώτη κατάποση είναι η αύξηση της ζωντάνια.
  • Μπανιέρα αδυνατίσματος "Για γκουρμέ". Για να προετοιμάσετε αυτό το λουτρό με αλάτι για απώλεια βάρους, θα χρειαστείτε ένα ποτήρι θαλασσινό αλάτι και την ίδια ποσότητα σόδας. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας στο νερό. Κουταλιές καφέ και λίγες σταγόνες λάδι ιπποφαές. Πρέπει επίσης να προσθέσετε 200 ml χυμού ανανά. Το μπάνιο με αλάτι και σόδα για απώλεια βάρους θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών και των υπερβολικών υγρών.

Λουτρά αδυνατίσματος Linden

Κακές συνταγές για απώλεια βάρους
  • Λουτρό αδυνάτισμα με άνθη LindenΛόγω του γεγονότος ότι το δέντρο linden αυξάνει τον ιδρώτα και την απέκκριση των τοξινών, είναι πολύ δημοφιλές σε μια ποικιλία λουτρών αδυνατίσματος. Για να προετοιμάσετε ένα τέτοιο λουτρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του δέντρου linden: μπουμπούκια, φλοιός, φύλλα και ταξιανθίες. 300 γραμμάρια linden χύνονται με βραστό νερό σε ποσότητα 5 λίτρων. Μετά από 30 λεπτά ο ζωμός είναι έτοιμος. Συνιστάται να εφαρμόζεται πριν από το κρεβάτι.

Μπανιέρα αδυνατίσματος μουστάρδας

  • Μουστάρδα μπανιέρα αδυνατίσματος. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιείται ένα βάζο ξηρής σκόνης μουστάρδας, το οποίο αραιώνεται σε ένα μπολ με ζεστό νερό μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές διάλυμα. Το προκύπτον διάλυμα χύνεται στο συλλεγέν λουτρό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά. Μετά από αυτό, το σώμα πρέπει να ξεπλυθεί με ζεστό, καθαρό νερό, να ντυθεί ζεστά και να τοποθετηθεί κάτω από τα καλύμματα.

Θαλάσσια λουτρά για απώλεια βάρους με γάλα ή μέλι

  • Μπάνιο για μείωση βάρους "Το μυστικό της Κλεοπάτρας".Για να το προετοιμάσετε πρέπει να πάρετε 1 λίτρο. Προσθέστε γάλα και 100 γρ. Μέλι. Προκειμένου το μέλι να διαλυθεί καλύτερα, συνιστάται να ζεσταίνεται λίγο το γάλα, αλλά να μην βράσει. Ένα μείγμα αποτελούμενο από 150 g παρασκευάζεται ξεχωριστά. ξινή κρέμα και την ίδια ποσότητα αλατιού. Πρώτα απ 'όλα, το σώμα λερώνεται με το παρασκευασμένο μείγμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πρέπει να τα ξεπλύνετε με ένα ζεστό ντους. Μετά από αυτό, πάρτε ζεστό νερό στο μπάνιο και ρίξτε το έτοιμο διάλυμα γάλακτος σε αυτό. Μετά από ένα τέτοιο λουτρό, το δέρμα σφίγγεται και σφίγγεται. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι 25 λεπτά.
  • Μπανιέρα αδυνατίσματος "Bran".Χρειάζεστε 2 λίτρα για μαγείρεμα. Γάλα στο οποίο προστίθεται 1 kg πίτουρου. Στο προκύπτον μείγμα, πρέπει να ρίξετε 1 ακόμη κουταλιά της σούπας. ένα κουτάλι μέλι. Το προκύπτον μείγμα χύνεται στο συλλεγέν λουτρό. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 30 λεπτά. Μετά από μια τέτοια διαδικασία, το δέρμα αναζωογονείται και σφίγγεται.