αιτίες του υπερβολικού βάρους

Σίγουρα, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ενδιαφέρουν κάθε γυναίκα με ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - αυτό το επιπλέον βάρος. Αυτό το ζήτημα έχει πολλούς τρόπους για λύσεις. Αλλά το πιο αποτελεσματικό από αυτό το πλήθος είναι μια αρχή - αποφύγετε το υπερβολικό βάρος, να βρείτε και να εξαλείψεις την αιτία που οδηγεί στην ώθηση ανεπιθύμητη το βάρος του σώματος.

Σωστη αιτίες του υπερβολικού βάρους

Και αν το επιπλέον βάρος;

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να μάθετε αν Έχετε κάποια περιττά κιλά. Σήμερα εκτρέφεται το ιδανικό σχεδόν για κάθε μέγεθος. Το μέγεθος αυτό ονομάζεται Δείκτης μάζας σώματος (αγγλικό όνομα Body Mass Index (BMT) ή ΔΜΣ. Ο δείκτης, σας επιτρέπει να γνωρίζετε το άτομο, ανάλογα με το ύψος, τι έχει μάζα του σώματος: ανεπαρκής, φυσιολογική ή υπερβολική.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι Το βάρος του είναι 80 κιλά και ύψος 1m 80 cm Δείκτη είναι: 80kg/ 1,85*1,85 = 23,3 - τι είναι ένας δείκτης βέλτιστη αναλογία ύψους/βάρους. Σίγουρα επίσης θα ενδιαφέρουν όλα τα είδη των τιμών των δεικτών:

  • 16 και λιγότερο - το άτομο μεγάλο έλλειμμα μάζας;
  • 16-18,5 - συγκριτικά μικρό έλλειμμα μάζας σώματος;
  • 18,5-25 - έχετε βέλτιστη αναλογία ύψους και βάρους;
  • 25-30 - η μάζα του σώματος;
  • 30-35 - παχυσαρκία πρώτου βαθμού;
  • 35-40 - παχυσαρκία β ' βαθμού;
  • 40 και πάνω - παχυσαρκία τρίτου βαθμού.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης έχει σχεδιαστεί ακόμα το 1869 βελγική κοινωνιολόγος και στατιστικές Αδόλφο Quetelet, και εξακολουθεί να είναι η κύρια και η πιο δημοφιλής μέθοδος για να καθορίσει την παρουσία ή απουσία του υπερβολικού βάρους.

Αν θέλετε να υπολογίσετε το προσωπικό σας ευρετήριο χωρίς τη χρήση του υπολογιστή, του τηλεφώνου, του νου ή μανδρών με το έγγραφο, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα διάγραμμα:

Αν μετά από υπολογισμούς, θα διαπιστώσει ότι το βάρος σας είναι φυσιολογικό, τότε θα σας συγχαρητήρια, αν όχι, τότε ας κατανοήσουν ποιες είναι οι αιτίες αυτής.

Φυσιολογικές αιτίες του υπερβολικού βάρους

Στην πρώτη θέση μεταξύ των φυσιολογικών λόγους αξίζει λάθος το μεταβολισμό. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, ότι οι άνθρωποι που τείνουν προς την παχυσαρκία, το σώμα σιγά-σιγά να τα ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά που εισέρχονται στο σώμα μαζί με το φαγητό και στη συνέχεια μετατρέπονται σε ενέργεια.

Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πλεόνασμα κατατίθενται στο ανθρώπινο σώμα με τη μορφή των αποθεμάτων λίπους. Για να επαναφέρετε την κανονική μεταβολισμό, πρέπει να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια, provoking.

Στη δεύτερη θέση αξίζει Γενετική του ανθρώπου. Σίγουρα heard ιστορίες σχετικά με το αν στην οικογένειά σας, όλοι τείνουν προς την παχυσαρκία, και που αργά ή γρήγορα Θα εμπλουτίστε τάξεις τους. Όλα αυτά, αν δεν ήταν ένα ΑΛΛΆ - Τα γονίδια δεν είναι υπεύθυνοι για το περιττό λίπος που δημιουργήθηκε στο σώμα, ωστόσο, η κληρονομικότητα, το οποίο Έχετε στην κατοχή σας, το μόνο που καθορίζει τη σωματική διάπλαση και τίποτα περισσότερο.

Τρίτη αιτία εμφάνισης υπερβάλλοντος βάρους είναι της νόσου. Σε περίπτωση που όλες Οι προσπάθειες για να μειώσει το βάρος δεν are crowned επιτυχία Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με ειδικευμένοι. Αφού πέρασε την εξέταση Θα πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Στις ασθένειες, provocative το υπερβολικό βάρος, περιλαμβάνουν διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος: υποθυρεοειδισμός και ο διαβήτης και πολλά άλλα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από μόνη της το υπερβολικό βάρος οδηγεί στην ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Το πρώτο επηρεάζεται καρδιαγγειακό σύστημα και, στη συνέχεια, μυοσκελετικό, κ. λπ. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται αρκετά σοβαρή αιτία κλήσης του υπερβολικού βάρους με τη χρήση των ψυχοτρόπων φαρμάκων. Πολύ καλό λόγο. Γιατί ο μηχανισμός της έκθεσης νευροληπτικά στο βάρος του σώματος μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά κατανοητή.Ίσως αυτό να εξηγείται από το τράβηγμα σε όλο το γλυκό δόντι σας κατά τη χρήση αυτών των φαρμάκων.

Ακόμα μία φυσιολογική αιτία κλήσης περιττά κιλά είναι μια ανισορροπία στην παραγωγή των γυναικείων ορμονών. Παραβίαση ορμονικό σύστημα, σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται εμπόδιο για το ιδανικό βάρος. Είναι Οι ορμόνες ρυθμίζουν όλες τις λειτουργίες των κυττάρων και των αδένων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε το σώμα Σας worked out τους στη σωστή ποσότητα, αλλά όχι σε υπερβολικό.

Το τελευταίο στη λίστα μας, αλλά όχι τελευταίο σε σημασία, έχουμε θέσει την εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο σώμα της κάθε γυναίκας συμβαίνουν σοβαρές αλλαγές: αρχίζει η κυριαρχία των και των κατασκευαστικών διαδικασιών. Αυτή η ανταλλαγή των ουσιών είναι απολύτως φυσιολογικό για μια έγκυο γυναίκα, επειδή είναι προγραμματισμένος από τη φύση να δώσει τα θρεπτικά συστατικά για τη γέννηση μιας νέας ζωής στη μήτρα και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Αρκετά συχνά παρατηρείται, ότι τέτοιου είδους ανταλλαγή ουσιών παραμένει και μετά την εγκυμοσύνη, το αποτέλεσμα του οποίου είναι η συσσώρευση του λίπους. Από αυτούς μπορεί να αφαιρεθεί με την αναθεώρηση του τρόπου ζωής και διατροφής.

Ψυχολογικές αιτίες του υπερβολικού βάρους

Ψυχολογικές αιτίες του υπερβολικού βάρους

Ψυχολογικές αιτίες σε αντίθεση με φυσιολογικές είναι οι έμμεσες αιτίες εμφάνισης περιττά κιλά.

Στην πρώτη θέση αποφασίσαμε να "Φορτώσουν" τα προβλήματα. Αυτό εκδηλώνεται, όταν Έχετε βαρεθεί, είτε Είστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι, όλη η αιτία βρίσκεται σε μια ψυχολογική δυσφορία (δηλαδή στο κεφάλι). Σε τέτοιες στιγμές, πολλοί εφόρμηση για κάτι φαγώσιμο. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αναγκαίο να συγκρατήσει τις ορμές, επειδή θέλετε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την κατανάλωση διάφορα καλούδια. Σε τέτοιες στιγμές το μυαλό μεταβαίνει σε γεύματα και προσωρινά πνίγει τα συναισθήματά Σας για λογαριασμό γεύση αντανακλαστικά. Αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα και να προσπαθήσουμε να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις.

Η δεύτερη συχνά η αιτία είναι ο γάμος. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε να μην παντρευτεί, το αντίθετο. Ωστόσο, όταν παντρεύονται, ήδη μετά από λίγο λεπτό κορίτσι μετατρέπεται σε disorderly bunny. Πολλοί ψυχολόγοι εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η γυναίκα παύει να είναι predator. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και δεν υπάρχει λόγος να κατακτήσει μια ισχυρή μισό της ανθρωπότητας για την εικόνα της.

Ένας τρίτος λόγος, κατά τη γνώμη μας το πιο σημαντικό, είναι το να μην αγαπάει τις γυναίκες για τον εαυτό της.Στην υπερκατανάλωση τροφής θα είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τον εαυτό, υποτιμούν την δική τους σημασία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου το 80 % των ανθρώπων, slimming δια μέσω της δίαιτας, για δύο χρόνια έρχονται και πάλι το ίδιο βάρος ή να κερδίζουν ακόμα περισσότερα κιλά. Αυτό σημαίνει ότι η εργασία για την αλλαγή των σχημάτων του σώματος πρέπει να με το κεφάλι - αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μεταξύ μας, το φυσικό σώμα και το μυαλό μας υπάρχει μια ισχυρή αμοιβαία επικοινωνία. Και μέχρι να λυθούν τα ψυχολογικά αίτια σχηματισμού βάρους, άλλες μέθοδοι - πεζοπορία στο γυμναστήριο, διατροφή, όλα τα είδη των αποτοξίνωσης-διαδικασίες κ. λπ. - όλα αυτά θα έχουν μόνο βραχυπρόθεσμη επίδραση. Για να ασφαλίσετε το μεγάλο αποτέλεσμα πρέπει να είναι σε δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Θα πρέπει να psychotherapeutic δουλειά και, επίσης, να συνδέσετε μια ποικιλία από εξωτερικές τεχνικές: κάνετε στο γυμναστήριο ,να πάει σε μια σωστή διατροφή, κ. λπ.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν αισθάνεται, ότι η γνώμη της είναι σημαντική για κάποιον. Φυσικά, θα ήταν ιδιαίτερα να προσπαθούν να αρχίσετε να αισθάνεστε weightier και σπουδαιότερο. Δεν έχει άλλους τρόπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό, είναι στο επίπεδο του υποσυνείδητου μπορεί να επιλέξει τον πιο εύκολο τρόπο: "αυξήσει" τα σύνορα τον εαυτό του στον φυσικό κόσμο. Δηλαδή αυξηθεί σε όγκο ή να χτίσετε το στρώμα λίπους. Το υποσυνείδητό μας δεν καταλαβαίνει σχήμα εκφράσεις και αντιλαμβάνεται τα πάντα στην κυριολεξία, και πλήρης άνθρωπος μοιάζει "περισσότερο" κακό.

Ως εκ τούτου, υπερβολικό βάρος συχνά υποφέρουν δειλά και να συρρικνωθεί τις γυναίκες και τα κορίτσια, εκείνοι που είναι δύσκολο να υπερασπιστούν τη δική τους γνώμη, που έχει συνηθίσει να "παρασυρθούν". Αλλά κάτι παρόμοιο βλέπουμε και στο ζωικό βασίλειο. Τα ζώα, που τους απειλούν, θέλουν να αυξηθεί σε μέγεθος: uplift μαλλί, pusat φτερά, arch πλάτη σας. Εκτός από αυτό, το επιπλέον λιπώδης μάζα είναι κάτι σαν προστατευτικό καβούκι, σε αυτό το άτομο φέρει την μη ασφαλή "Εγώ". Έτσι είναι, αν η προσωπικότητα του ανθρώπου ήταν ιδιαίτερα задета. Για παράδειγμα, το κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού. Τότε μπορεί να σκεφτεί: "Αν ήθελα να είναι λιγότερο ελκυστική, μαζί μου θα ήταν αυτό ποτέ δεν έγινε" (αλλά, η άποψη αυτή είναι λάθος: ελκυστική κοπέλα ακριβώς γίνονται τα θύματα της σεξουαλικής βίας, όπως και ομορφιάς). Όταν τα επιπλέον κιλά παίζουν ρόλο προστασίας, ακόμη και να μειώσουμε το βάρος, αυτή η γυναίκα θα φορέσει baggy ρούχα, ώστε να μην προσελκύσουν την κυρία επιπλέον ανδρική προσοχή. Είναι ο Φόβος του να είσαι γυναίκα.

Τι δείχνουν τα περιττά κιλά

Θέσεις μεγαλύτερη σοβαρότητα επικαλύψεις λίπους μπορεί επίσης να υποδεικνύει σαφώς καθορισμένους ψυχολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η πληρότητα στην περιοχή της μέσης και την κοιλιά είναι συχνά συνδέεται με непринятием την θηλυκή αρχή. Όταν τα κορίτσια η μέση έχει μια θολή (το λεγόμενο, "φιγούρα στο ανδρικό τύπο"), αυτό δείχνει ότι δεν παίρνει τη θηλυκότητα, φοβάται να είναι αδύναμη και εξαρτάται από τις περιστάσεις ή τους ανθρώπους που την περιβάλλουν, χωρίς να αισθάνεται τους υποστήριξη.

Μαζική κάτω μέρος του σώματος (πόδια, τους μηρούς, και τους γλουτούς) συχνά στα πρόσωπα που έχουν την τάση να υπερ υποστηρίζω τους αγαπημένους σας. Αυτή η γυναίκα, πιθανότατα, υποδειγματική μητέρα, σύζυγος και ερωμένη (ή θέλει να γίνει αυτό). Και μόνο το νοικοκυριό απλά "αποκοπή στο χάλυβα αγκαλιά", δεν δίνει χώρο για την ελεύθερη προσωπικότητα, ούτε για τη λήψη ανεξάρτητων αποφάσεων.

Τι σημαίνει "αγάπη"; Πολλοί ψυχολόγοι σήμερα ισχυρίζονται ότι το υπερβολικό βάρος φαίνεται από την έλλειψη αγάπης προς τον εαυτό του. Αλλά λίγοι μπορούν να μας εξηγήσει πώς μάθω να αποδεχθούν τον εαυτό τους και σε ποιες ενέργειες μπορεί να δοθεί η αγάπη προς τον εαυτό σας. Ακριβώς από αυτό προκύπτει σύγχυση χαρακτηριστική για πολλούς, ότι "το να αγαπάς τον εαυτό σου" σημαίνει να αγοράζεις ακριβά πράγματα, οδήγησε τον εαυτό του σε πολυτελή spa. Δεν είναι έτσι. Να αγαπούν και να εκτιμούν την προσωπικότητα και το σώμα του - σημαίνει τη θέσπιση του την επαφή και την ικανότητα να τον ακούσουν πραγματικές ανάγκες. Πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον εαυτό μου - τότε το σώμα θα εξαφανιστεί η ανάγκη για προστασία ή πληρωμής χαμηλή αυτοεκτίμηση με τη βοήθεια του λίπους.

Συμμόρφωση με τα πρότυπα ομορφιάς

Συμμόρφωση με τα πρότυπα ομορφιάς

Στην εποχή του Ρούμπενς babe θεωρήθηκαν κυρίες στο σώμα, σήμερα - thin, παρόμοια πλέον για τις γυναίκες, αλλά μάλλον για τους εφήβους. Με την εμβάθυνση στην ιστορία, είναι σαφές ότι το ιδανικό πάντα πίστευαν ό, τι ήταν δύσκολο να επιτευχθεί.

Για παράδειγμα, στο Μεσαίωνα (ώρα Rubens) ένας αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που απασχολούνταν βαριά σωματική εργασία, πολλοί malnutrition ή έτρωγαν ένα απλό ωμή τροφή. Να είναι γεμάτη με αυτή την διατροφή και τον τρόπο ζωής ήταν πολύ δύσκολο. Γι ' αυτό, για να επιτύχει πεντανόστιμα rubens μορφές κατάφερε λίγο - μόνο περιορισμένο στρώμα των πλουσίων, η οποία θα μπορούσε χωρίς καμία πλαίσια επιδοθούν σε τρόφιμα απολαύσεις.

Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει: το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που εργάζονται σε γραφεία (δηλαδή κινείται λίγο), να γεμίσει φάει μπορεί σχεδόν ο καθένας (αλλά αυτό είναι not useful, και πολύ high-calorie φαγητό). Βγαίνει, η παχυσαρκία είναι μια μάστιγα της σύγχρονης εποχής. Σε συνθήκες μας, δεν είναι κάθε κορίτσι μπορεί να παραμείνει λεπτή cane.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή: εκπαιδεύστε τον εαυτό σας μια συνειδητά. Πρακτικά, αυτό μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι: εάν παρουσιάζεται ξαφνικά την επιθυμία να φάτε κάτι, τότε μην βιαστείτε, αλλά να ακούσετε τον εαυτό του: οδηγεί να Σας το αίσθημα της πείνας ή υπάρχει άλλος λόγος, prompted Σας να καθίσουν στο τραπέζι. Οδηγήστε το δυνατόν πιο ενεργό τρόπο ζωής, και θα είστε σε θέση πάντα να εξαλείψει όλες τις αιτίες του υπερβολικού βάρους.