Διατροφή φαγόπυρου για γρήγορη απώλεια βάρους: κανόνες, αντενδείξεις, μενού

Διατροφή φαγόπυρου για γρήγορη απώλεια βάρους

Η διατροφή φαγόπυρου που σχετίζεται με την απώλεια βάρους είναι ίσως μία από τις πιο δημοφιλείς. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται η «ακραία» έκδοση - μια σκληρή μονοφωνική διατροφή που επιτρέπει μόνο το φαγόπυρο και το νερό. Ωστόσο, βρήκαμε επίσης μια απλούστερη έκδοση της τεχνικής του φαγόπυρου, στην οποία επιτρέπεται επίσης η καθημερινή διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ και γιαούρτι. Θα ήθελες να το δοκιμάσεις?

Η διατροφή με φαγόπυρο συνήθως εφαρμόζεται σε δύο παραλλαγές - μια αυστηρή μονο-δίαιτα (στην οποία μπορείτε να φάτε απεριόριστη ποσότητα κουάκερ, αλλά μόνο αυτό και νερό). Και επίσης μια επιλογή που σας επιτρέπει να προσθέσετε κεφίρ φαγόπυρου και γιαούρτι.

Πώς να μαγειρέψετε σωστά το φαγόπυρο;

Οι αυστηροί και γρήγοροι ειδικοί διατροφής ισχυρίζονται ότι η δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους σε μια εβδομάδα θα σας επιτρέψει να χάσετε 5 έως 8 κιλά υπερβολικού βάρους. Αυτή η δίαιτα είναι αρκετά αυστηρή, όχι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μονο-δίαιτα όταν επιτρέπεται να καταναλώνεται μόνο ένα προϊόν, και στην περίπτωσή μας είναι το φαγόπυρο.

Το κύριο πράγμα στη διατροφή φαγόπυρου για ταχεία απώλεια βάρους είναι η σωστή προετοιμασία του προϊόντος. Το καλύτερο από όλα, μην το βράσετε, αλλά ρίξτε βραστό νερό πάνω του και αφήστε το κάτω από μια σφιχτά κλειστή κατσαρόλα ή σε ένα θερμό. Για παράδειγμα, ρίξτε βραστό νερό πάνω από το φαγόπυρο όλη τη νύχτα και το πρωί θα είναι έτοιμο για φαγητό. Ταυτόχρονα, όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του φαγόπυρου παραμένουν μαζί της.

Αλλά η σοβαρότητα της δίαιτας φαγόπυρου για απώλεια βάρους δεν τελειώνει εκεί. Το φαγόπυρο μπορεί να καταναλωθεί μόνο χωρίς μπαχαρικά και αλάτι. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη σόγιας.

Σημαντικές λεπτομέρειες

Η γρήγορη διατροφή φαγόπυρου (όπως η μονο παραλλαγή) έχει σχεδιαστεί για 4 γεύματα την ημέρα. Το τελευταίο πρέπει να τελειώνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση κανονικού νερού χωρίς αέριο δεν είναι περιορισμένη. Εάν ακολουθείτε ένα αυστηρό μονοφωνικό καθεστώς (δηλαδή, χρησιμοποιείτε μόνο φαγόπυρο) το ποσό δεν είναι περιορισμένο - τρώτε όσο μπορείτε.

Εάν μια σκληρή μονο-δίαιτα δεν είναι αυτό που θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους. Η ουσία του έγκειται στη συμπερίληψη στη διατροφή του κεφίρ με 1% περιεκτικότητα σε λιπαρά (όχι περισσότερο από 1 λίτρο την ημέρα). Μπορείτε να καταφύγετε σε μια τέτοια δίαιτα εάν η συνήθης δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους φαίνεται πολύ αυστηρή για εσάς και δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να το αντέξετε. Σε αυτήν την περίπτωση, η ποσότητα του ημερήσιου σιτηρεσίου είναι ήδη περιορισμένη: περίπου 200-250 γραμμάρια φαγόπυρου την ημέρα (δηλαδή, ξηρός κόκκος) και όχι περισσότερο από 1 λίτρο κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Επιπλέον, 100 g φυσικού γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα μπορούν να προστεθούν στην καθημερινή διατροφή.

Υπάρχει διέξοδος

Και οι δύο εκδόσεις της δίαιτας φαγόπυρου για απώλεια βάρους δεν μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από μια εβδομάδα. Και είναι πολύ σημαντικό να τελειώσετε σωστά τη διατροφή. Αφού τελειώσετε, προσπαθήστε να τηρήσετε τις αρχές μιας υγιεινής δίαιτας χαμηλών θερμίδων για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δηλαδή, εξαιρέστε λιπαρά, γλυκά τρόφιμα, fast food, ψημένα προϊόντα και έτοιμα γεύματα από τη διατροφή. Διαφορετικά, θα μάθετε από τη δική σας εμπειρία πόσο γρήγορα λειτουργεί το λεγόμενο φαινόμενο "yo-yo" - ακόμα και μετά την πιο αυστηρή και πιο αποτελεσματική δίαιτα, η οποία βασίζεται σε λουκάνικα, χάμπουργκερ και εκλέρ, μετά από ένα μήνα μπορούμε να νιώσουμε όλα τα κιλά που χάνονται στα δικά σαςΒάζω.

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί. . .

Η δίαιτα φαγόπυρου έχει αυστηρές αντενδείξεις. Δεν συνιστάται για άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα ή για άτομα που κάνουν έντονη σωματική δραστηριότητα. Αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους αντενδείκνυται αυστηρά για άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες, εφήβους και παιδιά.

Δείγμα μενού για μια ελαφριά διατροφή φαγόπυρου

Πρώτες 4 ημέρες:

  • Πρωινό: 50 γραμμάρια φαγόπυρου, 1 ποτήρι κεφίρ χαμηλών λιπαρών;
  • δεύτερο πρωινό: 1 ποτήρι κεφίρ;
  • Μεσημεριανό: 50 γραμμάρια φαγόπυρου και 100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
  • Δείπνο: 50 γραμμάρια φαγόπυρου και 1 ποτήρι κεφίρ.

5η και 6η ημέρα:

  • Πρωινό: 50 γραμμάρια φαγόπυρου και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.
  • δεύτερο πρωινό: 100 γραμμάρια γιαούρτι;
  • Μεσημεριανό: 90 g φαγόπυρου και 1 ποτήρι κεφίρ;
  • Δείπνο: 50 γραμμάρια φαγόπυρου και 1 ποτήρι Kefirli>

7η ημέρα- Απλώστε 200 γραμμάρια φαγόπυρου και 1 λίτρο κεφίρ όλη την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διατροφής, πρέπει να πίνετε 1, 5 λίτρα νερό (χωρίς αέριο) καθημερινά. Εάν το αίσθημα της πείνας γίνει πολύ δυνατό, μπορείτε να φάτε 1 μήλο ή να πιείτε ένα ποτήρι νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού. Μέλι και χυμό λεμονιού.