Η Dukan Δίαιτα

Pierre Dukan είναι κρατώντας ένα πιάτο με πρωτεΐνη τρόφιμα

Ο συγγραφέας μας προσφέρει ένα στάδιο 4 διατροφή, κάθε στάδιο είναι ένα συγκεκριμένο σύνολο των προϊόντων.

Η 1η φάση η δίαιτα Dukan. Την επίθεση.

Η ουσία του αυτό το στάδιο είναι μια γρήγορη απώλεια βάρους. Το μήκος του (5-7 ημέρες) οι άνθρωποι τρώνε μόνο τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, με την προσθήκη του μπραν (1 1.5 κουταλιά της σούπας). Θαλασσινά, άπαχο κρέας, πουλερικά χωρίς δέρμα, και το γάλα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, τα αυγά.

Το 2ο στάδιο της Dukan δίαιτα.Διαγράμμιση (Cruise) σε αυτό το στάδιο της σε πρωτεΐνες διατροφή είναι τα λαχανικά. Συνήθως με αυτή τη δίαιτα, οι ασθενείς χάνουν 1.5 έως 2.5 kg πάνω από 1 εβδομάδα. Μέχρι να φτάσει το ιδανικό βάρος.

3ο στάδιο η δίαιτα Dukan. Το αποτέλεσμα της ενοποίησης. (Ενοποίηση). Αυτό το στάδιο έχει ως στόχο την εδραίωση των αποτελεσμάτων. Αυτή τη στιγμή στη διατροφή πρόσθεσε φρέσκα φρούτα, ψωμί ολικής άλεσης και τυρί. Επίσης, μια-δυο μέρες την εβδομάδα μπορείτε να τρώτε αμυλούχα, με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες. Η φάση αυτή διαρκεί από τον υπολογισμό των παρακάτω παραμέτρων: 5 ημέρες για κάθε 0.5 kg βάρος που έχασες.

4ο στάδιο της η δίαιτα Dukan. Το τελικό στάδιο της δίαιτας, του οποίου κύριος στόχος είναι μόνιμο έλεγχο του βάρους. Μπορείτε να επιστρέψετε τη συνήθη διατροφή σας, αλλά πρέπει να σέβεται κάποιους κανόνες:

 • Το πρόγραμμά σας πρέπει να είναι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, για παράδειγμα).
 • Πρέπει να παραμείνει ενιαία πρωτεΐνη την ημέρα.
 • Κάνει να φάνε όχι λιγότερο από 1 κουταλιά της σούπας. πίτουρο.

Στη δομή του αυτό το φαγητό ανήκει στην κατηγορία των low-carb, ή υψηλή σε πρωτεΐνες, όπως σας αρέσει και να καλέσετε. Ωστόσο συμπληρώματα –χαμηλής και υψηλής προκαλέσει πολλά ζητήματα, και είναι καλύτερο να κολλήσει η Χρυσή τομή και η μετριοπάθεια σε όλα τα πράγματα.

Ναι, η δίαιτα Dukan είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την πάλη ενάντια στο υπερβολικό βάρος, αλλά λόγω της περιβόητη μείωση του συνολικού θερμιδικό περιεχόμενο της δίαιτας και ημερήσιες δόσεις της πρωτεΐνης. Ας εξετάσουμε την όλη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες.

πρωτεϊνούχα προϊόντα και την ταινία

Πώς λειτουργεί η δίαιτα Dukan;

Όταν η ίδια συνολική θερμιδική πρόσληψη, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καθιστά πιο γρήγορα για να χάσουν βάρος από το υψηλό σε υδατάνθρακες. Δεν υποφέρουν το μυϊκό ιστό του σώματος, όπως το να χάσεις βάρος, οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα του σώματος, σχεδόν αμετάβλητη, μέσω της πρόσληψης πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Αν τρώτε υψηλή σε πρωτεΐνες τρόφιμα κατά τη διαδικασία του καταβολισμού θα έρθει από τις πρωτεΐνες της διατροφής, χωρίς να επηρεάζει τη μυϊκή μάζα.

Hyperproteinemia διατροφή σας επιτρέπει να κρατήσει τις απαραίτητες για την ζωή ενέργεια σε μια πολύ ταχεία απώλεια σωματικού βάρους. Η δίαιτα Dukan είναι ο πιο γρήγορος και πιο επιθετική μέθοδος για την απώλεια βάρους. Είναι σχεδιασμένο για ανθρώπους που πάσχουν από παχυσαρκία 4 βαθμούς. Hyperproteinemia διατροφή συνιστάται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση και για ένα διάστημα 5-7 ημερών.

Η δίαιτα Dukan είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαλείφει τη χρήση των υδατανθράκων. Μπορείτε να φάτε μόνο το κρέας, το τυρί, τα αυγά, τα ψάρια, τα πουλερικά. Ξινή κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και ψωμί σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, κυριολεκτικά ψίχουλα. 600-800 θερμίδες την ημέρα σημαίνει κατανάλωση 150-200 γραμμάρια πρωτεΐνες.

Για την παραλαβή hyperproteic δίαιτες πολυβιταμίνες είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ, και την ιατρική παρακολούθηση, εφ ' όσον η εφαρμογή μπορεί να παραβιάζει τα νεφρά. Επιπλέον, όταν η πρωτεϊνική δίαιτα που καταναλώνεται πολύ ασβέστιο, και είναι κακό η κατάσταση των οστών και των δοντιών. Η έλλειψη ινών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με τις κινήσεις του εντέρου, γι ' αυτό συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το φως καθαρτικά. Ετοιμαστείτε για ο, τι όταν σε πρωτεΐνες δίαιτες από στόμα σου μυρίζει σαν να ήπιε ένα μπουκάλι με υγρό για την αφαίρεση βερνίκι νυχιών ασετόν που βασίζεται, όπως αρχίσει η διαδικασία για την κέτωση και κετόνες σχηματίζονται, βοηθά στην καύση του λιπώδους ιστού.

Αντενδείξεις

 • εγκυμοσύνη ή τη γαλακτοπαραγωγή
 • παιδί, έφηβος ή γήρατος *
 • ηπατική και/ή νεφρική ανεπάρκεια;
 • του μυοκαρδίου, εγκεφαλοαγγειακή ανεπάρκεια;
 • τον καρκίνο;
 • αρρυθμία;
 • σοβαρές ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή;
 • διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη;
 • υποθυρεοειδισμό;
 • ο αλκοολισμός.

Πόση πρωτεΐνη πρέπει να τρώτε την ημέρα;

RDA (εθνικές διατροφικές συστάσεις των ηπα για τη διατήρηση της υγείας) δίνουν 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Το ποσοστό αυτό είναι για τους ανθρώπους που δεν άσκησης και όχι η διατροφή, τόσο το μέσο άτομο. Πιο πρόσφατες μελέτες πω πρέπει πρωτεΐνες 1-1.2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Αλλά επίσημα δεν έχουν γίνει ακόμα.

Για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον αθλητισμό, οι κανόνες της πρωτεΐνης να αυξάνεται, αν και ενιαία στοιχεία στον επιστημονικό κόσμο. Έτσι, το American College of Sports Medicine ACSM συμβουλεύει για τον αθλητισμό 1.3-1.8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ημέρα ανά kg σωματικού βάρους και 2 γραμμάρια ακραία κλήσεις το όριο πάνω από το οποίο η πρωτεΐνη δεν έχει πλέον το καλό σώμα.

Παρενέργειες σχετικά με τη δίαιτα Dukan

 1. μαρούλι

  Απώλεια βάρους οφείλεται κυρίως στην αποστράγγιση του νερού. Όταν η διατροφή που αποτελείται μόνο από πρωτεΐνες, το σώμα μετατρέπει σε κατάσταση πείνας, επειδή τα περισσότερα από τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, τείνουν να λαμβάνουν την ενέργεια από άλλες ουσίες, όπως η γλυκόζη (σάκχαρο αίματος) έρχονται σε μας με υδατάνθρακες. Εάν η διατροφή σας είναι ελλιπής υδατάνθρακες, το σώμα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα γλυκόζης από τους μυς και το ήπαρ (γλυκογόνο), που οδηγεί σε μειωμένη μυϊκή μάζα, έτσι, τις πρώτες ημέρες, υπάρχει μια ταχεία απώλεια βάρους. Λόγω των υδατανθράκων πείνα των κυττάρων, το σώμα αρχίζει να διασπά το λίπος και από το σχηματισμό μεγάλων ποσοτήτων κετονικών σωμάτων – κέτωση. Λόγω να συμβαίνει ταχεία απώλεια βάρους κατά τα πρώτα στάδια της Dukan δίαιτα. Δυστυχώς, η κέτωση δεν είναι μόνο καίει το λίπος, αλλά επίσης οδηγεί σε προβλήματα υγείας, και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές. Κέτωση είναι Συχνά συνοδεύεται από πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα και υπερβολική καταπόνηση στα νεφρά, η κέτωση μπορεί επίσης να προκαλέσει αρρυθμία (ανώμαλος καρδιακός ρυθμός), και μερικές φορές καρδιακή ανακοπή. Αλλά αυτό δεν είναι όλα, κατά τη μακρά παραμονή του σώματος σε μια κατάσταση κέτωση, αυξάνει ο κίνδυνος για στεφανιαία νόσο και τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Και ακόμη και αν το πρώτο στάδιο της διατροφή Ducane, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, στη συνέχεια, στη δεύτερη φάση, "Κρουαζιέρα" είναι εναλλασσόμενων πρωτεϊνών μέρες με πρωτεΐνη και λαχανικά μέρες, οπότε το άγχος για το σώμα συνεχίζει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

 2. οστεοπόρωση

  Απόρριψη του λίπους ή την κατανάλωση πολύ μικρότερο αριθμό από ό, απαραίτητη για το υγιές σώμα – αυτό είναι μια θεραπευτική διατροφή, έχουν ανατεθεί τα άτομα με ορισμένες ασθένειες, και όχι μόνο, που επιθυμούν για να χάσετε βάρος. Και αν για τους άνδρες μπορεί να περάσει, περισσότερο ή λιγότερο, χωρίς συνέπειες, η γυναίκα με το σώμα, όπου το λιπώδη ιστό εμπλέκεται σε ορμονικό μεταβολισμό, είναι πολύ δύσκολο να ανεχθεί μια τέτοια δίαιτα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές από ορμονική δυσλειτουργία ανικανότητα να συλλάβει και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, μέχρι amenorei. Επίσης, τα λίπη είναι απαραίτητα για το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, και αν αυτό δεν είναι αρκετό, οδηγεί σε μια Γενική επιδείνωση της σώμα. Πρώτα και κύρια, υποφέρουν από το γαστρεντερικό σύστημα και το δέρμα. Εάν το ποσοστό του λίπους στη διατροφή λιγότερο από το 10% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, το σώμα μειώνει την παραγωγή της αυξητική ορμόνη, οι θυρεοειδικές ορμόνες (θυροξίνη, τριιωδοθυρονίνη, T3, T4) οι ορμόνες, λίγο οι ορμόνες των επινεφριδίων, δηλαδή εκείνων των ορμονών που μας χωρίζουν από τη γήρανση. Ως εκ τούτου, να εγκαταλείψει εντελώς το λίπος, ή μια έλλειψη στο ύψος του 10%, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υγείας και την πρόωρη γήρανση.

  • Πιστεύεται ότι μια υψηλή πρωτεϊνική διατροφή προκαλεί την οστεοπόρωση (απώλεια οστικής μάζας. Αμινοξέα πρωτεΐνες είναι οξύ, όπως υποδηλώνει το όνομα. Αυτό το "όξινο" το σώμα και τις δυνάμεις του για να καθαρίσει το ασβέστιο από τα οστά για να εξουδετερώσει οξύ. Έτσι, πριν πάτε σε μια τέτοια δίαιτα, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την συνοχή της υγείας σας.
  • Τα νεφρά φιλτράρουν το σώμα. Συνολικά φίλτρο 180 λίτρα αίματος κάθε μέρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή σε πρωτεΐνες τρόφιμα προκαλεί τα νεφρά να φιλτράρουν περισσότερο αίμα ανά λεπτό. Ως εκ τούτου, αποκαλύπτεται ότι η πρωτεΐνη προκαλεί να λειτουργήσει σε υψηλή ταχύτητα και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Δηλαδή το νεφρό είναι στο στόχο για τη διατροφή, και πριν ξεκινήσετε αυτή τη δίαιτα, θα πρέπει να εξετάσει τα ούρα σας-απεκκριτικό σύστημα.
 3. γαστρεντερικό σωλήνα

  Η πρωτεΐνη προκαλεί σήψη στο πεπτικό σου σύστημα. Τρώμε ένα κομμάτι κρέας. Στο στομάχι πέψη και την επεξεργασία τους από τα γαστρικά υγρά, να μετατραπεί σε μια επικόλληση (χούμους). Στη συνέχεια εισέρχεται στο λεπτό έντερο, εδώ οι περισσότερες από τις πρωτεΐνες που καταναλώνονται από τη δράση των ενζύμων που διασπάται σε επιμέρους αμινοξέα όπως και κάθε άλλη πρωτεΐνη. Μέσα από τα τοιχώματα των εντέρων και απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος και να πάει για την οικοδόμηση του σώματος των πρωτεϊνών. Τα υπόλοιπα φαγητό μπάλα με nezapravlenny πρωτεΐνη ( 2-3% και 5-10% των φάει) είναι στο παχύ έντερο, και υπάρχουν live μικροχλωρίδα, η οποία κάνει για πολλά χρήσιμα πράγματα. Για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των απαραίτητων αμινοξέων. Μικροοργανισμούς αν και ζούμε στον άνθρωπο, αλλά είναι ένα ξεχωριστό επιβάτες. Έτσι, για την επεξεργασία της πρωτεΐνης έχουν τα δικά τους ένζυμα που είναι αρκετά παρόμοια με τα ένζυμα του γαστρεντερικού σωλήνα του ανθρώπου. Αυτά τα ένζυμα επεξεργασμένη πρωτεΐνη, και η διαδικασία που σχηματίζεται των διαφόρων τοξικών και μη τοξικών προϊόντων της αποσύνθεσης. Αυτή η επεξεργασία των πρωτεϊνών από βακτήρια ονομάζεται "αποσύνθεση πρωτεϊνών", αν μπορεί να ονομαστεί η αναερόβια ζύμωση. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ένα κομμάτι αχώνευτο κρέας βρίσκεται στα έντερα και σαπίζει. Το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να εξουδετερώσει αυτές οι τοξικές ενώσεις. Μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από το έντερο πηγαίνουν στο συκώτι. Εκεί με τη βοήθεια των διαφόρων χημικών διεργασιών γίνονται μη-τοξικό και απεκκρίνεται στα ούρα – αυτό μπορεί να συμβεί όταν το ανθρώπινο σώμα παίρνει μια ΚΑΝΟΝΙΚΉ ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν είναι υπερβολική, το ανθρώπινο σώμα και οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως pishevarenie, ο αριθμός των χαρτικών "υπολείμματα" αυξάνεται σε άμεση αναλογία με το χρόνο μετά από μια τέτοια δίαιτα. Τοξικές ουσίες συσσωρεύονται στο σώμα, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη πρωτεΐνη δηλητηρίαση. Η κοιλιά σου αρχίζει να πρήζεται, αυξάνεται σε μέγεθος, βουητό, τρομάζει τους περαστικούς, και δυσκοιλιότητα. Αυτό είναι ό, τι θέλετε να ζήσετε μια δίαιτα; Στην Κίνα, υπάρχει ακόμα και μια πολύ τρομερή μορφή της θανατικής ποινής: ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε σε θάνατο, τρέφονται μόνο βρασμένο κρέας μέσα ένα μήνα αργότερα, πέθανε σε φοβερή αγωνία. Ελλείψει των ινών, το κρέας περισσότερο χρόνο για να χωνέψει το τέλος και να αρχίσει να σαπίζει δικαίωμα στην καταδικάστηκε, ήταν αυτο-δηλητηρίαση από την αποσύνθεση προϊόντα, από κρέας, ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι πέθαναν. Ελπίζω ότι αυτό θα Σας κάνει να σκεφτείτε για τα οφέλη της εντατικής κατανάλωσης πρωτεϊνούχων τροφών.

 4. Πολλοί λένε ότι η κύρια αιτία για τη συσσώρευση του λιπώδους ιστού είναι η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων. Αν και δεν είναι έτσι, και ο άνθρωπος συσσωρεύει λίπος, λόγω της συνολικά υψηλό αριθμό θερμίδων. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και περισσότερα το ποσό των πρωτεϊνών στο σώμα οδηγεί σε συσσώρευση του λίπους. Αλλά είναι απαραίτητο να εξετάσουμε την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

 5. το υπερβολικό λίπος

  Μετά από κάθε δίαιτα το βάρος θα επανέλθει. Αρχικά θα είναι κυρίως νερό. Αλλά όταν έφτασε η "ισοδυναμεί η παρουσία", είναι απίθανο να είναι σε θέση να σταματήσει και να περιορίσει τη ροή, τόσο καιρό κάτω από την απαγόρευση, απλό πηγή ενέργειας (instant υδατάνθρακες). Είναι πολύ χωρίς υδατάνθρακες, δεν είναι απλά ανήθικο. Και κάθε άκαμπτο περιοριστικό μέτρο που οδηγεί σε κατάρρευση. Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπεραντιστάθμισης αυτής της διατροφής θα πρέπει να πάμε πολύ αργά, προσθέτοντας μια εβδομάδα για 10-15 g υδατανθράκων στη ρεσεψιόν, προσθέτοντας σταδιακά τα λίπη. Δηλαδή δεν νομίζω ότι μετά από συνεδρίαση για την δίαιτα Dukan, για πάντα να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος. Τώρα παραμένει το πιο δύσκολο να κρατήσει το βάρος. Και εδώ έρχεται να βοηθήσει λογική, ισορροπημένη διατροφή, η οποία πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων, θα πρέπει να επιστρέψετε στην σωστή διατροφή, την παιδεία και τη ζωή, τότε όλα τα χαμένα πίσω σπάζοντας προσπάθειες και κινδύνους για την υγεία, δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Μετά από κάθε δίαιτα το βάρος θα επανέλθει. Αρχικά θα είναι κυρίως νερό. Αλλά όταν έφτασαν στο "ισοδυναμεί η παρουσία", είναι απίθανο να είναι σε θέση να σταματήσει και να περιορίσει τη ροή, τόσο καιρό κάτω από την απαγόρευση, η απλούστερη πηγή ενέργειας (άμεση των υδατανθράκων). Είναι πολύ χωρίς υδατάνθρακες, δεν είναι απλά ανήθικο. Και κάθε άκαμπτο περιοριστικό μέτρο που οδηγεί σε κατάρρευση. Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπεραντιστάθμισης με αυτή την δίαιτα θα πρέπει να πάμε πολύ αργά, προσθέτοντας σε μια εβδομάδα 10-15 g υδατανθράκων στη ρεσεψιόν, προσθέτοντας σταδιακά τα λίπη. Δηλαδή δεν νομίζω ότι μετά από συνεδρίαση για την δίαιτα Dukan, για πάντα να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος. Τώρα, το πιο δύσκολο είναι να κρατήσει το βάρος μακριά. Και εδώ έρχεται να βοηθήσει λογική, ισορροπημένη τρόφιμα, τα οποία πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων, θα πρέπει να επιστρέψετε στην σωστή διατροφή, την παιδεία και τη ζωή, τότε όλα τα χαμένα πίσω σπάζοντας προσπάθειες και κινδύνους για την υγεία, δεν θα επιστρέψει στη θέση της.

Τι δεν λένε οι οπαδοί της δίαιτας σχετικά με την ορθολογικότητα, πρώτο και κύριο, όπως και κάθε άλλη δίαιτα, το κύριο μειονέκτημα είναι η ανισορροπία των θρεπτικών ουσιών, μπορεί να διαβάσει τα σχόλια από σχεδόν όλους τους γιατρούς για την δίαιτα Dukan. Έχει πάρα πολύ πρωτεΐνη σε βάρος των υδατανθράκων και των λιπών που είναι απαραίτητα για το σώμα μας. Εδώ είναι ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα. Ειδικότερα, αν ένα άτομο αποφασίσει να κάνει ένα τέτοιο σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ως βάση, όπως συνιστάται από τον συγγραφέα του διατροφή Ducane – για τη ζωή. Τι λες να στερήσει από τον εαυτό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη ζωή είναι λογικό για την υγεία για όλες τις συνεχείς χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα μας;!